Inriktning Grundkurs

pratstund 2

Allmän kurs Grund

I en mångkulturell miljö utvecklas vi tillsammans och förbereder dig för gymnasiestudier.

Kursen är till för dig som:

• är 18 år eller äldre,
  • behöver komplettera dina kunskaper på grundskolenivå,
  • Inte har studerat på länge och känner en viss ovana för studier

Undervisningen sker i mindre grupper så att vi kan ta hänsyn till just dina utvecklingsmål.

Här hinner alla bli sedda!

bilan citatPå Grundkursen får du kunskaper i såväl språk
som kultur och miljö. Här finns studiero,
kunskap, glädje och många nya vänner
från världens alla hörn. När alla papper är klara
öppnas dörrar till högre utbildning och jobb.

Ämnen du läser

Du deltar i nedanstående ämnen enligt individuell planering gjord tillsammans med kursansvarig, för att nå fullständig behörighet till gymnasiet och sedan kanske även vidare studier på yrkeshögskola eller högskola/universite

• Svenska som andraspråk
  • Svenska
  • Engelska
  • Matematik
  • Samhällskunskap

I kursen ingår också:

• Studieteknik
  • Omvärldskunskap
  • Svensk kultur och svenska traditioner
  • Skapande aktiviteter
  • Motion är obligatorisk för alla och inte valbart
  • Skolans gemensamma aktiviteter är obligatoriska även för den här gruppen

På Grimslövs folkhögskola lägger vi fokus vid personlig utveckling, hälsa och kultur i ett brett perspektiv. Varje vecka är det även minst ett pass motion för alla skolans deltagare.

På Grimslövs folkhögskola får du tid att utveckla språket och olika ämneskunskaper, men det finns även tid för skapande, naturupplevelser och mat- och kulturupplevelser.

Du blir deltagare i en grupp där vi läser teoretiska ämnen, men också har tid att ha roligt ihop.

I kursen ingår studieresor, biobesök, temadagar, gästföreläsningar m.m. På skolan finns flera aktiviteter där alla skolans deltagare deltar i gemensamma aktiviteter. Det finns också tid och plats för många roliga möten.

Behörighet och studieomdöme

Efter Allmän kurs – Grundkurs får du ett intyg som beskriver innehållet i dina studier. När du har nått kunskapsnivån som motsvarar årskurs 9 i grundskolan, har du förutsättningar för att tillgodogöra dig studier på gymnasienivå. Kanske vill du sedan studera vidare på någon av Allmän kurs inriktningar och nå gymnasiebehörighet.

Ansökan

Till din ansökan ska du bifoga ett personligt brev där du berättar varför du vill gå på kursen och lite om vem du är.

Det viktigaste för oss är att du känner dig motiverad att jobba för att klara dina studier på ett bra sätt. Efter ansökan kommer du bli inbjuden till en intervju, vi vill träffa dig personligen och samtala. Kom hit och träffa oss, så får du en känsla för skolan och platsen.

Folkhögskolan är en unik miljö och det är klokt att komma hit för att uppleva det själv.

Grimslövs folkhögskola

Anta din personliga utmaning på Grimslövs folkhögskola och sök till en av våra inriktningar på allmän kurs eller profil alt. yrkes­inriktade kurser. Vårt populära internat, med plats för 90 personer, är beläget i vacker småländsk kulturbygd. Här lever och umgås alla med varandra – oavsett vilken kurs man läser.

På skolområdet hittar du dessutom två välutrustade idrottshallar, ett gym, datasalar samt vacker natur som lockar och inbjuder till friluftsliv.

Folkhögskolans atmosfär och miljö är helt unik och måste upplevas på plats. Ge dig själv möjlighet till en av de bästa och mest utvecklande perioderna i ditt eget liv!

Du hittar oss två mil söder om universitetsstaden Växjö. En närhet som känns lugnt avkopplande.

Grimslövs Folkhögskola – Kunskap genom studier och upplevelser

huseby8anas i biblioteket

Välkommen med din ansökan!

2016_Slide2

Vi ses!