Inriktning Kultur Kreativ media

_MG_4368 2

Ett år av studier och skapande

Allmän kurs Kultur/Kreativ media är studier och kreativitet i skön förening. Kultur/Kreativ media är till för dig som vill förbereda dig för högskolestudier eller öka din allmänbildning – samtidigt som du utvecklar din personlighet genom kreativ verksamhet.

Citat från Grimslöv Folkhögskola

Vill du utveckla din kreativitet och samtidigt få chansen att läsa upp dina gymnasiebetyg skulle jag rekommendera dig folkhögskolelivet. Det bästa med att studera och bo på folkhögskola är gemenskapen det skapar, vännerna du får och utvecklingen i dig själv. Det är ett år av ditt liv du inte kommer att ångra, ett år som du ska minnas länge efteråt. Josefin Gustavsson

Citat från Grimslöv Folkhögskola

Välkommen till Allmän Kultur! Känner du dig inlåst i en bur? Fångad med din kreativitet och kunskap begränsad av forna skolors dårskap. Kom till Grimslöv. Här finns nyckeln till din bur! Här kan du fota, filma, ta med ditt eget djur. Är du osäker så kom och hälsa på någon dag. Se om det är till ditt behag. Emil Wik

Citat från Grimslöv Folkhögskola

Jag tycker att Grimslöv folkhögskola är ett utmärkt val för dem som vill utvecklas, komplettera sina betyg och samtidigt ha kul. Atmosfären, både i och utanför skolan, är gemytlig och avslappnad. Lärarna håller väldigt hög klass, både kunskapsmässigt och pedagogiskt. Tveka inte. Sök till Grimslöv folkhögskola! Robert Tryggvason

Profilämnen och teoretiska ämnen

På Allmän kurs Kultur/Kreativ media är ungefär en dag i veckan vikt åt den skapande verksamheten. Då ägnar du dig åt att uttrycka din personlighet på olika sätt.
Du får till exempel fotografera, skriva dikter och noveller, skapa bilder, spela teater och göra film. Du lär dig hantera olika tekniker och tillsammans med dina kamrater arbetar du i projekt där de olika profilämnena samverkar till en helhet. Bredvid ditt skapande studerar du också ”vanliga” skolämnen: svenska, engelska, matematik, historia, samhällskunskap, religionskunskap och naturkunskap. Dessutom ingår ett pass motion i veckan, för ditt välbefinnandes skull. De teoretiska ämnena knyter på olika sätt an till profilen, och vi studerar dem i små grupper, i en takt där alla hinner med.

Schema Mån. Tis. Ons. Tor. Fre.
08.30-09.55
F I K A !
10.25-11.50
L U N C H
12.50-14.15
F I K A
14.35-16.00

Skolveckan börjar på måndagen kl. 10.25 och slutar klockan 14.15 på fredagen. Beroende på omfattningen av dina studier kan ditt personliga schema komma att avvika något från detta.

Planerar fotoutställning

Varför ska jag välja Allmän kurs Kultur/Kreativ media?

Du som vill läsa vidare på universitet och högskola kan skaffa dig den grundläggande behörigheten här. Du kan också få ett studieomdöme, så att du kan söka till högre studier på den särskilda folkhögskolekvoten. Men du kan också välja kursen med målet att få ett år då du fördjupar dina kunskaper, utvecklar dina kreativa sidor och får möjlighet att i lugn och ro reflektera över din plats i tillvaron.

Folkhögskolan – en kreativ miljö

Grimslövs folkhögskola ligger vackert på den småländska landsbygden, ett par mil utanför Växjö. Det är en liten skola, och gemenskapen mellan eleverna – och mellan elever och lärare – blir stark. På folkhögskolan finns det plats för såväl samvaro som ensam eftertanke. Ur detta växer det fram en kreativ miljö, som gynnar både ditt skapande och dina teoretiska studier. Du utvecklas som människa och får vänner för livet.

Kursinnehåll/Profilämnen (Läs mer om våra profiler i menyn längst upp till höger på sidan)

• Film
  • Lyrik/Prosa
  • Foto
  • Drama

Gymnasiegemensamma ämnen som du kan välja

Du kan också välja

Studieresa

Varje månad sparar vi pengar för att läsåret på Allmän kurs Kultur Kreativ media ska kunna avslutas med en studieresa.