Inriktning Motion och Idrott

iPhone Image 54C7A9

Allmän kurs motion och idrott

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av motion, idrott och rörelse. Kursen vänder sig till dig som vill läsa in behörigheter för vidare studier samtidigt som du får prova på olika motionsidrotter samt lära dig mer om kost och träning. På Allmän kurs Motion och Idrott kan du läsa in de kärnämnen som ger behörighet för högskolestudier. I nya gymnasieskolan kallas dessa gymnasiegemensamma ämnen.

Citat från Grimslöv Folkhögskola

Jag valde allmän kurs Motion/Idrott för att jag vill prova på olika sporter och röra på mig mycket samtidigt som jag vill plugga upp mina betyg och få livserfarenhet. Linus

Citat från Grimslöv Folkhögskola

Då mina framtidsplaner är att jobba som personlig tränare ansåg jag allmän kurs Motion/Idrott som ett utmärkt val att utöka mina kunskaper för vidare studier. Adriana

Citat från Grimslöv Folkhögskola

Jag valde motion och idrott för att jag är intresserad av träning och kost. Denna kurs kan hjälpa mig att komma in på skolor som har personlig tränare-utbildning. På motion och idrott läser vi grundläggande kunskaper inom hälsa och olika slags träning. Anna

Kursen Motion och Idrott vänder sig till dig som är intresserad av motion, idrott och rörelse. Under studietiden får du möjlighet att röra på dig en hel del. Cirka en fjärdedel av kursen ägnar du åt träning och rörelse av olika slag. Du får också möjlighet att prova på aktiviteter som utförsåkning, paddling, gokart, golf och klättring. Parallellt fördjupar du dig teoretiskt i ämnen som träningslära, mental träning och kostlära. I idrottskursen ingår också studieresor, temadagar, intressanta gästföreläsningar med mera.

Vissa moment i undervisningen sker i samarbete mellan folkhögskolans Hälso och friskvårdslinje och Programmet för Coaching och Sport Management vid Linnéuniversitetet (f.d. Växjö universitet).

Komplettera kärnämnen

Om du behöver läsa in gymnasiegemensamma ämnen eller om du vill komplettera dina betyg ger kursen Motion och idrott utmärkta möjligheter att satsa på dina studier. Du väljer själv vilka kärnämnen du vill läsa in eller förbättra dina betyg i. Efter kursen har du behörighet att söka till universitet eller högskola. Som folkhögskoleelev söker du till högskolan i en särskild kvot. På så sätt ökar du dina möjligheter att bli antagen till den utbildning du siktar på.

Boende

Under studietiden bor du på folkhögskolans internat. Det är ett utmärkt sätt att lära känna nya vänner. Boendeformen brukar folkhögskoleeleverna beskriva som en av de mest stimulerande och roligaste perioderna i livet.

Ansökan

Till din ansökan bifogar du ett personligt brev där du motiverar varför du vill gå kursen. Din ansökan kommer sedan att kompletteras med en personlig intervju, som du blir kallad till.

Profilämnen

• Idrottsämnen
  • Anatomi och fysiologi
  • Idrottspsykologi