Årets stipendier och premier 2012 har delats ut

Stipendiater och premieutmärkelser Grimslövs folkhögskola 2012

2012 års stipendier och premier delades ut på avslutningen 2011-2012:

Elevförbundets stipendier delas ut till den/de som,
– aktivt bidragit till gemensamma aktiviteter vid skolan.
– bidragit till att skapa god folkhögskoleanda.
– visat ansvar och tagit initiativ.

Stipendier och premier Grimslövs folkhögskola 2012

Överst fr. v: Albert Modin, Isabella Pihl, Tina Hjortmar och Anna Jonsson
Nederst fr. v: Isabell Eileby, Björn Vought, Jennifer Faust, Sara Bengtsson och Sara Lund Guldback

2011-2012 delas stipendiet mellan två deltagare på Allmän kurs Motion och Idrott : Albert Modin och Björn Vought

■Stipendiet ur Bertil Lindhes fond utdelas till deltagare som har visat stort intresse och engagemang i samhällsfrågor.
Detta läsår tilldelas stipendiet en deltagare:
Isabella Pihl, Allmän kurs Friskvård

■Stipendier ur Gertrud Stenows premiefond utdelas till deltagare för visat GOTT KAMRATSKAP och goda framsteg i studierna på kursen KHD:
I år tilldelas två deltagare stipendiet: Tina Hjortmar och Anna Jonsson

■Stipendiet ur Johannes och Anna Strandmarks premiefond utdelas till deltagare som har visat flit och framsteg i studierna.
I år går stipendiet till två deltagare:
Isabell Eileby, Allmän kurs Kultur Kreativ media
och Sara Bengtsson, Allmän kurs Motion och Idrott

■Utdelning av årets gourmet
Årets Gourmet – en utmärkelse instiftats av Restaurang Grundtvig.
Gourmet kommer från franskans gourmet, är en person som lägger stor vikt vid god mat. (källa: wikipedia)
En person som är sakkunnig vad gäller mat; person som lägger stor vikt vid kvalitet och smak på mat (källa:wiktionary.org/wiki/gourmet)
Gourmanden som får priset ska inte bara en finsmakare utan också en trevlig och vänlig person som förgyller vår vardag.
En person som gör det till en fröjd att arbeta i~Restaurang Grundtvig.
I år går priset till Jennifer Faust, Allmän kurs Motion och Idrott

■Priset till läsårets kulturglädjespridare
går i år till designduon Glimpt dvs Mattias Rask och Tor Palm (två tidigare KHD-deltagare som spridit konst- och konsthantverk bl.a på utställning i Milano)

■Årets sommarkurspremie från Capellagården, Öland går i år till Sara Lund Guldbacke, KHD för visat intresse och stora framsteg inom det textila området.