Fjälläventyr för Turism och Hälsa Friskvård

Plötsligt var det den där veckan i mars. Efter en lång resa hela vägen upp till fjällorten Idre kunde äventyret börja. Turism tillsammans med Hälsa och friskvård var nu framme för att göra Idre osäkert.
Med strålande solsken och vackra vinterfjäll framför oss gav vi oss de första två dagarna ut i längdspåren. Vi var otroligt talangfulla med undantag från ett par fantastiskt snygga vurpor.
Efter att ha stakat oss fram en hel del så tyckte vi att det var dags för lite mer nerförsåkning. Med slalomskidor och pjäxor på fötterna skulle många av oss nu för första gången gå i skidskola och framförallt så skulle några av oss stå på skidor för allra första gången. Gröna, blåa, röda och svarta åkare från Grimslövs folkhögskola fyllde backarna och mot slutet av veckan var vi stjärnor även på slalomskidor.

En del av oss tyckte inte att det räckte med att åka skidor så vi tog fram brädan. Med lite nödlösningar och ett gäng elever med blandade talanger blev det snowboardskola och ett par fina åk för oss snowboardåkare. Trots fullspäckat schema på skidor och snowboard hann vi även med en hel del andra aktiviteter. Hälsa och friskvård anordnade en mysig myskväll och Turism anordnade en klurig tipsrunda med skattjakt i backen. Fart och fläkt böjds det också på då vi fick chansen att ge oss ut på skoteräventyr, vilket var för många en av höjdpunkterna på veckan. Sist men inte minst hann vi också med att göra det klassiska – slappa i stugan, dricka saft i bastun och gå på afterski. Veckan börjar lida mot sitt slut och med många värkande muskler och en del blåmärken börjar det blev dags att åka hemåt. Hemlängtan börjar komma smygande och med båda roliga och smärtande minnen börjar vår resa tillbaka till Grimslöv efter en helt fantastisk vecka på Idre fjäll.

Sanna Theodorsson