Kurskostnader

Undervisningen på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar däremot för läroboks och materialkostnader samt kostnader för studieresor/studiebesök. Dessa kostnader varierar beroende på vilken kurs du går.

Bekräftelsekostnad

När du får besked om antagning ska du betala in en bekräftelsekostnad på 250 kr. Bekräftelsekostnaden betalas tillbaka när du startat kursen och gått 1 månad hos oss.

Servicekostnad

Skolan fakturerar en servicekostnad på 350 kr/läsår till samtliga studerande. För detta får du bl.a. olycksfallsförsäkring, kopiering, Internet och telefon. Dessutom tillkommer en frivillig elevkårsavgift på 150 kr som betalas kontant till expeditionen vid skolstarten.

Internatstuderande

Grimslövs folkhögskola är en internatskola med plats för ca 100 boende. Priset är räknat på rum med delad dusch och toalett. I priset ingår även tillgång till bredbandsuppkoppling. Som inackorderad har du naturligtvis tillgång till skolans alla gemensamma utrymmen. Särskilt boende finns för deltagare som behöver ta med sig sitt husdjur. För deltagare som bor på skolan är kosten obligatorisk. Frukost och lunch serveras måndag–fredag, förmiddagsfika måndag-fredag, eftermiddagskaffe/te måndag–torsdag och middag måndag–torsdag. Ingen mat serveras lördag och söndag.

Följande priser gäller för kost och logi för en period på 4 veckor:

• Logi elevhem 2 200 kr
  • Kost 2 864 kr

Studerande under 20 år som bor på internat kan söka inackorderingsbidrag via CSN

Externatstuderande – ej boende på internatet

Externatstuderande äter obligatorisk lunch på skolan, fikar på förmiddagen måndag-fredag samt dricker eftermiddagskaffe/te måndag–torsdag. Till övriga måltider har du möjlighet att köpa matkuponger.
Följande priser gäller för lunch och fika under en period på 4 veckor:

• 1 552 kr

Tre middagar per termin och vårt stora julbord ingår.  Studerande under 20 år kan söka kostnadsersättning för lunch och lärobokskostnader hos hemkommunen..

Statligt studiestöd

Studier vid Grimslövs folkhögskola ger dig rätt att söka statligt studiestöd. Vi skickar dina personuppgifter och uppgifter om dina studier till CSN. Cirka två veckor efter att du har fått ditt antagningsbesked får du information och en personlig kod från CSN. När du sedan själv söker studiemedel använder du tjänsten ”Ansök om studiemedel” som finns i Mina sidor på www.csn.se.

Vill du veta mer?

Vill du tala specifikt om någon utbildning eller vill veta mer om Grimslövs folkhögskola är du varmt välkommen att höra av dig direkt till oss på 0470-763700 eller via e-post fh-grimslov@ltkronoberg.se. Har du frågor av mer allmän karaktär kan vi rekommendera dig att söka information på www.folkhogskola.nu eller ringa/e-posta till Folkhögskolornas informationstjänst.

E-post: info@folkhogskola.nu