Boende

2016-boende

Unik gemenskap

De som bott på Grimslövs folkhögskola säger att det är här de fått vänner för livet. Vårt mål är att alla ska känna sig hemma. Vi har regelbundna husmöten där vi tar upp t.ex. städning eller trivselfrågor i allmänhet.

Vårt populära internat har 95 möblerade enkelrum fördelade på fyra olika byggnader; Paviljongen, Solhem, Gamla- och Nya elevhemmet. Samtliga rum har internetanslutning via nätverkskabel. Internatsrummen är möblerade med skrivbord, garderob, belysning, stolar, sängbord, säng och madrass. Ta med dig täcke, kudde, sänglinne och handdukar samt tallrik, glas, mugg och bestick. Nätverkskabel till din dator tar du också med. I övrigt får du gärna ha med egna saker för att sätta personlig prägel på ditt eget boende. I varje elevhem har du tillgång till ett gemensamt utrustat kök, tvättstuga, telefon och dagrum med TV och dvd. Du kan läsa mer om kostnaderna för boendet under Läsa på folkhögskola – Ekonomi.

Paviljongen

Boende_paviljongen

På Paviljongen bor du i enkelrum, där två delar entrén med litet pentry, dusch och toalett. Det finns 20 sådana ”par-boende”.  Ett stort dagrum med kök, finns i anslutning till boendet. Här finns även några rum, där du har möjlighet att ta med dig ditt husdjur.

Solhem

Boende_solhem

Solhem har 16 rum, där fyra delar på duschar och toalett. Solhems rum är allergianpassade.  De båda köken/dagrummen, på över- och undervåningen är nyrenoverade 2009.  Hiss finns på Solhem.

Gamla elevhemmet

Boende_gamla_elevhemmet

På Gamla elevhemmet finns 19 rum i två våningar. Detta är det äldsta av alla boenden på Grimslövs folkhögskola. Husets grund är från början av 1900-talet. Det finns ett gemensamt kök på vardera våning. Köket på bottenvåningen är nytt sedan 2009. Ett gemensamt dagrum finns på övervåningen. Dusch och toalett delar du med dina korridorkompisar på respektive våning.

Nya elevhemmet

Boende_nya_elevhemmet

På Nya elevhemmet finns 21 rum i tre våningar.”Nya” ligger i samma hus som restaurangen. Man delar på kök, duschar/toaletter och tv-rum. På första våningen finns fem stycken tillgänglighetsanpassade rum.

Bilder från internaten

Boende_detalj1Boende_detalj2