Skrivhopp – skrivarverkstad

Inspirationskurs i kreativt skrivande med självbiografiskt och fiktivt innehåll
Att skriva är att måla med ord, forma, fantisera och skapa. Verklighet eller fantasi spelar ingen roll.
Det finns så mycket som kanske behöver komma ut; bara för din egen skull eller så vill du kanske dela ditt berättande med och för andra.

För vem: Kursen är för dig som vill tycker om att skriva, eller vill bara prova på.

Tycker du om att skriva? Eller vill du bara prova på? Kanske skriver du redan, och vill få lite ny energi? Ge dig själv tid i sommar att skriva tillsammans med andra!

Innehåll:Vi ägnar oss åt lekfulla och kreativa skrivövningar med självbiografiskt eller fiktivt innehåll i ett tillåtande klimat. Du kommer få med dig ett flertal användbara tips under kursens gång för att hitta ditt uttryck och vägar in i ditt skrivande som att prova olika genrer, perspektiv, bygga upp karaktärer, få driv i berättandet etc. Vi kommer skriva mycket på ren intuition, associationer och experimentera med språk och innehåll. Här och nu. Men också lite längre lustfyllda skrivövningar med tid för egen skrivtid och eftertanke. Vi kommer också arbeta gemensamt med enklare vägledd respons för tillit och bekräftelse. Att löpande lyssna mycket på varandras texter där grupptrygghet, igenkänning och gemenskap står främst i fokus är också en central del av innehållet.

Efter kursen kommer du ha mycket skriven text med dig hem, lärt dig använda litterära verktyg för att arbeta vidare självständigt, och utvecklat din skrivprocess; både till själ, kropp och tanke.

Tid: v. 26, 25 – 29juni 2018.

Antal dagar: 5

Pris för kost och logi: 4 395 kr, materialkostnad tillkommer.

Kursledare: Suzanne Berg är utbildad skrivpedagog och leder för närvarande bland annat flera skrivarkurser via ABF i Stockholmsregionen. Hon brinner för att dela med sig av det som skrivandet kan ge som konstform, personlig utveckling och kreativt gemenskap.

Ev. frågor om kursen: e-post: suzanne.berg@bluerocks.se

 

 

 

 

Anmälan senast den 18 maj 2018.