Vegetarisk matlagning/ Fullbokad!

Vill du lära dig att laga riktigt god, näringsrik och varierad vegomat? Är du nybörjare på vego eller inbiten vegetarian/vegan som vill ha ny inspiration och lära dig mer?

För vem: För dig som vill få ökad kunskap om vegetarisk matlagning.

Innehåll: Kursen kommer att innehålla såväl grundläggande matlagning som möjlighet att utveckla sin egen kreativitet i köket. Vi jobbar bland annat med att proteinboosta med bönor och linser, vi undersöker var vegomatens ”umami” finns och vi lagar snabb och god vardagsmat. Praktisk matlagning varvas med föreläsningar och diskussioner utifrån områden som måltidskomposition, vegetarisk näringslära, hälsosamma måltider, och hållbart/klimatsmart jordbruk. Matlagningen är i huvudsak helt växtbaserad (vegansk) men ibland förekommer mejeri/ägg som kan uteslutas om deltagaren så önskar. Huvudfokus i matlagningen är mat lagad från grunden, med rena råvaror och utan onödiga tillsatser. Råvarorna som används i kursen är i huvudsak ekologiska.

Ann Sellbrink bor på landet utanför Vimmerby. Hon har lång erfarenhet av att driva klimatsmarta restauranger, med jobb både som kock och i restaurang, med matlagningskurser och events.  Tidigare har hon drivit och jobbat i matsvinnsprojekt, och är utbildad kostrådgivare. Ann ser fram emot en sommarkurs fylld av kreativitet och matkärlek, fina, växtbaserade råvaror, lockande färger, varierade smaker, spännande experiment och inspirerande studiebesök.

Välkommen att kontakta mig! ann@klimatmat.se, www.klimatmat.se

 

Tid: v. 27, 1-5 juli 2019.
Antal dagar: 5
Pris för kost och logi: 4 995 kr, (inklusive material och studiebesök).
Sista anmälningsdag är den 20 maj 2019.

Anmälan är bindande. Vid avbeställning senare än 14 dagar före kursstart, debiteras 25 % av kurskostnaden.