Vegetarisk matlagningskurs ”Det gröna köket ”

Vill du lära dig att laga riktigt god, näringsrik och varierad vegomat? Är du nybörjare på vego eller inbiten vegetarian/vegan som vill ha ny inspiration och lära dig mer?

För vem: För dig som vill få ökad kunskap om vegetarisk matlagning.

Innehåll: Kursen kommer innehålla såväl grundläggande matlagning som möjlighet att utveckla sin egen kreativitet i köket. Vi jobbar bland annat med att proteinboosta med bönor och linser, vi undersöker var vegomatens ”umami” finns och vi lagar snabb och god vardagsmat. Praktisk matlagning varvas med föreläsningar och diskussioner utifrån områden som måltidskomposition, vegetarisk näringslära, hälsosamma måltider, och hållbart/klimatsmart jordbruk. Matlagningen är i huvudsak helt växtbaserad (vegansk) men ibland förekommer mejeri/ägg som kan uteslutas om deltagaren så önskar. Huvudfokus i matlagningen är mat lagad från grunden, med rena råvaror och utan onödiga tillsatser. Råvarorna som används i kursen är i huvudsak ekologiska.

Tid: v. 27, 2- 6 juli 2018.

Antal dagar: 5

Pris för kost och logi: 4 395 kr, materialkostnad tillkommer.

Kursledare: Mimmi Svensson

Ev. frågor om kursen:Telefon: 0734066375

E-post: groonsgard@gmail.com

Anmälan senast den 18 maj 2018.