Bergs & Forsguide – internationell yrkesutbildning (EGY)

Himalaya väntar på dig

"Pulsen är hög, andningen tung. Vi är alla utmattade men vår vilja att nå toppen får oss att fortsätta.
Visst finns det stunder då vi tvekat, velat vända och längtat hem till värmen och våra egna sängar, men ett uppmuntrande ord, en blick upp mot toppen och vi tar ännu ett steg. Trots adrenalinet som pumpas ut i kroppen får vi alla ett slags inre lugn utav bergen som omsluter oss. Vi har kunskapen vi behöver, starka ben och frisk luft i våra lungor, men framför allt har vi varandra.
Vi vandrar den smala och slingrande stigen upp för berget, över stenar och upp genom molnen innan vi tillslut når vårt mål, toppen på 3500 meter över havet. Vi blickar ut mot detta magnifika panorama som sträcker ut sig framför oss. Alla bubblar vi ut i skratt av ren fascination över Himalayas storhet.
En dag väl värd att minnas. En dag på jobbet!"

Citat från Grimslöv Folkhögskola

Med Adventure Academys utbildning i bagaget är du väl förberedd inför ett arbete inom turism- och äventyrsbranschen. Tack vare duktiga instruktörer och fantastiska utbildningsmiljöer.
Kristian Mattiasson

Citat från Grimslöv Folkhögskola

Marsiyangdi, Dal Bhat, Kathmandu, Boudanath, Annapurna, Darjeeling tea och Namaste. Blir du nyfiken? Gör som jag och häng med till Nepal så får du veta mer! Emelie Östman

Citat från Grimslöv Folkhögskola

Ta chansen och sök till Bergs- & forsguideutbildningen. Hela kursen är fylld av spännande upplevelser och möten med underbara människor. Min tid i Nepal kommer jag aldrig att glömma.
Joakim Logsjö

Kolla in vår filmer från trekkingen och raftingen på länkarna här: Himalaya trekking Nepal rafting

Vad hände sen efter utbildningen på och Bergs- & forsguidekursen och Turismlinjen. Se filmen här!

Bland världens högsta berg och mest fantastiska floder

Grimslövs Folkhögskola har efter flera år av samarbete med Ram Silwal Adventure valt att tillsammans med Mountaineering Association of Nepal, Royal Beach Camp och Nepal Ministry of Tourism skapa en gedigen Internationell Bergs-och Forsguide utbildning i Nepal.

Vi söker dig som vill ha en innehållsrik och intensiv yrkesutbildning med hög kvalitet som ger dig goda förutsättningar för framtida arbete inom den internationella äventyrsturismen, med inriktning på vandring, bergbestigning och forspaddling. Kursen hålls på engelska och vi varvar teori med praktik för att du på bästa sätt ska förberedas inför en yrkesroll i branschen.

trekking

Efter två introduktionsveckor på hemmaplan i Grimslöv startar det riktiga äventyret i Nepal, det idealiska klassrummet. Här finns flera av världens högsta toppar och utmanande forsar som lockar till sig människor från hela världen. En grundlig bergs- och forsguideutbildning står på schemat fördelade på 6 veckor vardera. Bland annat får du kunskaper inom riskbedömning, gruppdynamik och ledarskap som varvas med många praktiska moment där du får testa på att vara både deltagare och ledare.

Mountain bridge

Du anländer till Kathmandu och någon dag senare åker vi vidare till den välkända bergskedjan Langtang där bergsguideutbildningen kommer att hållas. Langtang, ett populärt område för klättrare och vandrare som vill uppleva dess vackra sluttningar och storslagna vyer. Du börjar med att lära dig vandringsteknikens grunder för att sedan bygga på och utveckla din klätterteknik med bergs- och isklättring.

Adventure Lantang1

Du kommer att genomföra toppbestigningar upp till 5 500 meter över havet. På schemat finner du även expeditionsplanering där du får lära dig lägerplatsbygge, expeditionsmatlagning samt att finna den lämpligaste vägen bland bergen.

Mountain guide

Efter bergsguidekursen fortsätter äventyret ner till Kathmandudalen och Royal Beach Camp som kommer att vara vårt basläger de kommande veckorna. RBC är en eko- äventyrscamp som ligger precis vid Trishuli River, en av Nepals mest uppskattade floder för både nybörjare och mer erfarna forspaddlare. Väl på plats välkomnas du av instruktörer och lärare som kommer hjälpa och vägleda dig igenom hela äventyret.

kayak training

Under forsguideutbildningen tillbringar du många timmar på vatten, både med kayaking och rafting, nedför några av världens bästa floder. Du övar först upp din paddelteknik i lugnare vatten, snart sitter rollen och du är redo att ta dig an mer utmanade och krävande forsar.

RBC rafring

White water rafting är en riskfylld aktivitet och därför lägger vi mycket tid och energi på att du ska lära dig att ”läsa” floden och klara av räddningssituationer. Det här kommer väl till pass under vår längre flodexpedition.

kayaking

Men det är inte bara meriterande certifieringar du bär med dig i duffelbagen hem. Du får med dig minnen av vackra landskap, spännande interkulturella möten och ett brett nätverk som du kan ha nytta av i din framtida karriär.

Raftingboat

Utbildningen ger dig möjligheten att erhålla flera internationellt erkända certifieringar efter godkänd examination. Efter 12 veckor i Nepal återvänder vi till Grimslövs folkhögskola för en avslutande kursvecka. Läs mer om kursinnehållet på vår egen hemsida www.adventure-academy.se

IMRGE 8

Du som söker till oss ska vara minst 18 år och ha en normal grundkondition samt kunna simma minst 200 meter. Vi vill också se att du ska ha ett genuint intresse för friluftsliv och äventyr och en stor ambition att satsa på din utbildning. Söker du utmaningar och vill jobba med människor i spännande friluftsmiljöer? Välkommen att söka till oss!

Kolla gärna in våra elevers äventyr i Nepal på filmen!