Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning (EGY)

• Ansök här
  • Från Grimslöv till Afrika

Grimslövs folkhögskola har en lång tradition från att genomföra yrkesutbildningar inom turism- och resebranschen där friluftsliv och äventyrsturism har haft en framträdande plats. Sedan flera år tillbaka har skolan arbetat tillsammans med Safariresor, som arrangerat flera uppskattade studieresor för våra elever till både Kenya och Tanzania. Vi har nu valt att utveckla detta samarbete genom att tillsammans med Safariresor och College of African Wildlife Management Mweka skapa en gedigen Internationell Safari och Vildmarks utbildning i Afrika.

Kolla in våra trailers från Afrika:
    Safariguide
    Äventyrsguide

En stor del av kursen kommer givetvis att hållas i Afrika, där du som deltagarna får möjlighet att upptäcka naturen och djurlivet på nära håll. Genom utbildningen kommer du att få en god förståelse för safari- och vildmarksturismen och ha möjlighet att utveckla din förmåga att arbeta i spännande och utmanande miljöer.

Efter tre introduktionsveckor på Grimslövs folkhögskola med kurser om t ex guideteknik, natur- och djurliv samt ekoturism är du förbered för det riktiga äventyret i Afrika. Vi startar med kursdagar på vår skola College of African Wildlife Management Mweka, som ligger vid foten av Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Vi besöker Kilimanjaros nationalpark, där vi vandrar en bit upp på bergets sluttningar för att lär oss om områdets flora och fauna.

Kursen hålls mestadels på engelska och vi varvar teori med praktik för att du på allra bästa sätt ska kunna förberedas inför en framtida yrkesroll. Du får bland annat kunskap om interkulturella möten, afrikansk kultur och swahili. Utveckla din förmåga inom guideteknik och ledarskap samt riskbedömning i utmanande miljöer. En grundlig förståelse för hållbar turism, djur- och naturliv samt helhetskonceptet att kunna planera och genomföra arrangemang inom vildmarksturism och mycket mer. De sex veckorna i Afrika är intensiva och otroligt utvecklande.

giraff

Efter dessa kursmoment kommer nästa höjdpunkt; ett flertal spännande safariturer där du får uppleva naturen och djuren på nära håll och studera hur de lokala guiderna och parkvakterna jobbar. Safaribesöken och turerna tar dig till flera kända parker såsom Laka Manyara, Ngorongoro kratern och storslagna Serengeti.

Från Tanzania fortsätter vi sedan vår utbildning i grannlandet Uganda där ett besöka i Bwindi Impenetrable National Park är ett måste. Vi vandrar genom den djupa djungel, uppför de dimhöljda bergen för att försöka få en skymt av de mytomspunna bergsgorillorna. Det finns ingen garanti att vi möter dessa fantastiska djur, men är turen med oss så får vi garanterat ett minne för livet.

Vi reser vidare från regnskogens alla apor och fåglar till Kenyas huvudstad Nairobi. Här summerar vi vårt sex veckor långa äventyr i Östafrika. Du kan sedan välja att stanna kvar under den tre till fyra veckor långa projektperioden eller återvänd till Sverige för fortsatta studier. Det finns möjlighet att göra studiebesök och att ha en arbetsplatsförlagd utbildningsdel om man så önskar. Under de två sista kursveckorna på skolan håller vi föreläsningar och redovisningar för att förankra de kunskaper och erfarenheter du fått under din utlandsvistelse.

fikapaus

Tack vare ett gott samarbete med företag och organisationer inom turism- och äventyrsbranschen kan vi säkerställa en hög kvalitet på både innehåll och genomförande av kursmomenten. Vårt team av lärare och instruktörer har mångårig erfarenhet för att ge dig de bästa förutsättningarna för att efter avslutad utbildning kunna finna din plats inom branschen.

klassen

Du som söker ska vara minst 18 år och ha en 3 årig gymnasial utbildning eller motsvarande. Du behöver också en bra grundkondition och vara simkunnig minst 200 m. Vi vill också att du har ett genuint intresse för att utveckla dina kunskaper och färdigheter inför en framtida yrkesroll inom vildmark och safari.

Vill du veta mer så besök vår hemsida www.adventure-academy.se
    Välkommen med din ansökan!