Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning (EGY)

kilimanjaro

Från Grimslöv till Afrika

Grimslövs folkhögskola har en lång tradition från att genomföra yrkesutbildningar inom turism- och resebranschen där friluftsliv och äventyrsturism har haft en framträdande plats. Sedan flera år tillbaka har skolan arbetat tillsammans med Topp Afrika, som arrangerat flera uppskattade studieresor för våra elever till både Kenya och Tanzania. Vi har nu valt att utveckla detta samarbete genom att tillsammans med Topp Afrika och College of African Wildlife Management Mweka skapa en gedigen Internationell Safari och Vildmarks utbildning i Afrika.

En stor del av kursen kommer givetvis att hållas i Afrika, där du som deltagarna får möjlighet att upptäcka naturen och djurlivet på nära håll. Genom utbildningen kommer du att få en god förståelse för safari- och vildmarksturismen och ha möjlighet att utveckla din förmåga att arbeta i spännande och utmanande miljöer.

safari

Efter ett par introduktionsveckor på hemmaplan på Grimslövs Folkhögskola är du redo för det riktiga Afrika. Äventyret startar direkt med en veckas expedition till Kilimanjaro, som en av The Seven Summits. Denna unika upplevelse från regnskog till arktisk kyla tar dig 5895 m.ö.h till Afrikas tak, en bedrift och utmaning som du aldrig kommer glömma. Efter denna bergsbestigning står en swahili kurs på schemat för att sedan efterföljas av ett flertal fantastiska ”game drives”. Safaribesöken och turerna tar dig till flertalet kända parker såsom Lake Manyara, Ngorongoro kratern och fantastiska Serengeti.

kilimanjaro

Kursen hålls mestadels på engelska och vi varvar teori med praktik för att du på allra bästa sätt ska kunna förberedas inför en framtida yrkesroll. Du får bland annat kunskap om interkulturella möten, afrikansk kultur och swahili. Utveckla din förmåga inom guideteknik och ledarskap samt riskbedömning i utmanande miljöer. En grundlig förståelse för hållbar turism, djur- och naturliv samt helhetskonceptet att kunna planera och genomföra arrangemang inom vildmarksturism och mycket mer. De sex veckorna i Afrika är intensiva och otroligt utvecklande.

giraff

Väl tillbaka på hemmaplan så fortsätter studierna med olika fördjupningar och projekt. Det finns möjlighet att göra studiebesök och att ha en arbetsplatsförlagd utbildningsdel om man så önskar. Under de sista kursveckorna på skolan håller vi föreläsningar och redovisningar för att förankra de kunskaper och erfarenheter du fått under din utlandsvistelse.

fikapaus

Tack vare ett gott samarbete med företag och organisationer inom turism- och äventyrsbranschen kan vi säkerställa en hög kvalitet på både innehåll och genomförande av kursmomenten. Vårt team av lärare och instruktörer har mångårig erfarenhet för att ge dig de bästa förutsättningarna för att efter avslutad utbildning kunna finna din plats inom branschen.

klassen

Du som söker ska vara minst 18 år och ha en 3 årig gymnasial utbildning eller motsvarande. Du behöver också en bra grundkondition och vara simkunnig minst 200 m. Vi vill också att du har ett genuint intresse för att utveckla dina kunskaper och färdigheter inför en framtida yrkesroll inom vildmark och safari.

Vill du veta mer så besök vår hemsida www.adventure-academy.se
Välkommen med din ansökan!

AdventureAcademy_new-01ToppAfrika_logo_oppdatert-2015-rgb