Safari & vildmark kursinformation

Bakom utbildningen står Grimslövs folkhögskola och Safariresor i samarbete med College of African Wildlife Management Mweka. Med hjälp av vårt goda samarbete med företag och organisationer inom turism- och resebranschen kan vi säkerställa en hög och eftersträvansvärd kvalitet på kursens innehåll och genomförande. Vårt team av lärare och instruktörer har mångårig erfarenhet både från utövandet av kursens olika moment samt från undervisning i desamma. Vi vill ge deltagarna en innehållsrik och intensiv yrkesutbildning med hög kvalitet som ska ligga till grund för deras framtida arbete inom Safari och Vildmarksindustrin världen över. Utbildningen ger dig fantastiska upplevelser och mycket värdefull kunskap som bekräftas med kursintyg och internationella diplom efter godkänd examination.

Utbildningstakten är 100 % under en tidsplan på sammanlagt 15 veckor varav 5-6 är förlagda i Tanzania, Uganda och Kenya med möjlighet till ytterligare projekttid i Afrika på 2-4 veckor.

Kurstid är januari – april eller augusti – december.
Del 1: Tre veckors förberedelser på hemmaplan, Grimslövs Folkhögskola.
Del 2: En 5-6 veckors lång utbildningsperiod i Afrika. Safariresors program med safari i Tanzania, Uganda och Kenya samt studier på College of African Wildlife Management Mweka.
Del 3: Projekt under 2-4 veckor i Afrika eller på hemmaplan.
Del 4: Två veckor på Grimslövs Folkhögskola med redovisningar och avslutande examination.

Kursmoment:
Första hjälpen kurs
Att vara guide och reseledare
Kundservice och värdskap
Teamwork och ledarskap
Språkkurs – grundläggande Swahili
Afrikansk kultur
Afrikansk flora och fauna
Djurliv – förståelse för resurser och utmaningar
Bevarandeprojekt och skyddandet av natur och djurliv
Hållbar turism och ekoturism
Naturreservat och nationalparker
Schyst resande
Destinationsutveckling
Turistattraktioner
Friluftsliv och vildmark
Game drives