Julmässan på Huseby

När julen närmar sig nalkas också Nordens största julmässa, nämligen julmässan på Huseby bruk. Som man hittar 2 mil söder om Växjö och som lockar över 30 000 besökare varje år. Av tradition och en del av utbildningen, är vi från turismlinjen på plats och tillsammans med arrangören ”Klarkullen” är vi ansiktena utåt och jobbar under mässan.

I nio dagar ansvarar och bemannar turismeleverna fyra olika stationer: Glöggförsäljningen (inom- och utomhus), entrékassorna och kvarnen, där max 40 personer får vistas samtidigt. Detta är lärorika dagar där man stöter på alla möjliga typer av människor, man övar och förbättrar sin försäljningsteknik, man får känna på stress, man övar sin kassavana och för att allt ska fungera krävs ett bra samarbete.

Årets upplaga var en succé då vi från turismlinjen sålde slut på all glögg två timmar innan stängning den sista dagen! Besökarna var många, liksom utställarna, vi hade också vädrets makter med oss. Nöjda, glada, med nya erfarenheter i bagaget och en smula stolta över vad vi åstadkommit, att vi hjälp till att driva ett så pass stort event som det faktiskt är, tackade vi sedan för oss. Fulla med julstämning har vi nu laddat upp inför julen på bästa möjliga sätt! // Johanna