Expedition Turism

Vi samlades 08:30 vid flaggstången med våra militärcyklar och en mindre ryggsäck på oss, där stod Annki redo att skicka ut oss på nytt äventyr i närområdet, ” The Amazing Race”. Vi fick inom varje grupp varsin karta därefter löd följande anvisningar som vi skulle finna längs vägen som skulle ta oss till Holmarna. Men för att komma hit stötte vi på frågor längs vägen som i slutet skulle spela roll för vem som skulle bli mästaren av The Amazing Race. Vi tog oss fram som ett lag på våra cyklar längs den småländska landsbyggden innan vi skulle anlända till Holmarna (vår lägerplats) där nästa etapp skulle tas vid.

När vi kommit fram till Holmarna var det dags för ett nytt moment, “Hell’s Kitchen”. Vi fick i tur och ordning välja ingredienser i form av olika slags kött/korv, ris eller pasta och övriga tillbehör. Efter 30 minuter var det dags att visa sin uppläggning lagom till skolkökets restaurangchef anlände, som skulle bedöma maträtterna ihop med Annki. Efter olika smakupplevelser och snygga upplägg segrade slutligen en kyckling-currygryta!

Mätta och glada påbörjades nästa moment ” Pirates of the Carribbean”, där vi fick ta oss fram I kanoter. Instruktioner fick vi av vår kursledare Annki som var i form av ledtrådar som ledde till nästa. Sjungandes på piratsånger tog vi oss över sjön till en hästbebodd ö. Där fick vi leta efter en skatt som skulle befinna sig någonstans fågel, fisk eller mittemellan. Det var en kanot som tog sig fram sist, och som sist klev iland på denna ö. Denna kanot hade 3 nyblivna pirater, som hade kämpat med sitt läckande fartyg hela vägen, fick tömma den på vatten och missade de andra piraterna när de kom bärandes på sin skatt. Detta gjorde att de en halvtimme senare fick bege sig hemåt med vad de trodde var skatten, ett snäckskal. I land på andra sidan igen, möttes de av de andra piraterna som plundrat ön på hinkar med godis och chips. De 3 piraterna var nu skattlösa och fick försöka röva skatterna från de andra medan de uppträdde med sina rövarsånger.

Dagen avslutades med bastubad och korvgrillning innan det var dags att krypa ned i sovsäckarna i vindskydden.//Kristian, Sanna och Emelie