Med världen som klassrum

Ena dagen sitter vi i klassrummet, andra är vi ute på vift- Ingen dag är den andre lik! Tanken är att lära sig lite om allt, en introduktion till reseledare, guide, äventyr och friluftsliv, ekoturism, hotell, flygbranschen, fjället- you name it.

Det är inte meningen att endast sitta i skolbänken i 1,5 år och läsa om dessa saker, vilket även förekommer, men framförallt är det viktigt att få testa på; kunskaper och erfarenheter går hand i hand, vilket visas under kursens gång. Det ingår att läsa häften och böcker, skriva uppgifter, diskutera och teambuilda tillsammans, allt för att skapa en bra grupp och lära sig om varandra, men framförallt, enligt mig, är det en livsresa för sin personliga utveckling! Inspirerande föreläsare kommer och berättar om deras äventyr som de varit ute på och deras mer eller mindre spännande jobb som de har. Samtidigt som att vi får åka på studiebesök på olika ställen för att få en bättre inblick i branschen, t.ex. resebyrå och flygplats. Vid dessa moment är det ypperliga tillfällen att vara nyfiken och ställa frågor.

Det är inte bara kul att vara ute på vift, utan även guldlägen att fråga om praktiken inför tredje terminen- då vi äntligen får komma ut och göra det som vi har lärt oss! Vem vet, kanske är det någon av oss som står bakom disken på resebyrån turismlinjen besöker nästa gång, eller lär nästkommande kull att bygga flotte på Vildmark i Värmland. Liksom jag kommer du säkert hinna fundera tusen gånger på vad du vill göra sista terminen och säkert hinna ändra dig lika många gånger, men du kan vara lugn, du har tid att gör det du vill efter utbildningen är slut – det här är bara början! / Emelie Eriksson

Läs gärna vår blogg från den tredje terminen – Med världen som klassrum!