Vildmark Värmland

Efter bara två veckor var det dags för vår första resa. En tidig morgon packade vi in våra saker i minibussarna och resan norrut började. Efter många timmars körande och några felkörningar var vi äntligen framme i Stöllet i Värmland. När vi fått våra mysiga små stugor var det dags att laga mat. Vi skulle laga en Värmländsk rätt som var kolbullar vilket många var skeptiska till men som visade sig vara mycket gott.

Morgonen därpå var det äntligen dags att bygga flottarna och ge sig ut på Klarälven. Några timmar senare med blöta fötter och flisor i händerna var flottarna klara och vi begav oss ut på älven. Under resans gång fick vi syn på en bäver, några fick bada (ofrivilligt och frivilligt), fastnade ett antal gånger och fick lyssna till gitarr och munspel när vi sakta flöt fram på det lugna vattnet. När resan var slut var det bara att repa upp flottarna och se stockarna flyta vidare.

Dag tre stod det forsränning på schemat och vi begav oss till Trysil i Norge tidigt på morgonen. Våra guider var tre galna svenskar och en galen dansk som gjorde ett bra jobb när de tog oss nerför forsen. Alla blev blöta från topp till tå och vi fick även möjlighet att prova på att simma i forsen. Det var en härlig och händelserik dag med gott sällskap.

Nästa dag fick vi en välbehövlig sovmorgon innan vi begav oss till äventyrsbanan som låg en bit ifrån campingen. Där fick många testa sina gränser när det gäller höjder då vi fick åka linbana, gå över en burmabro och vira ner oss för en bro men det var också hjärngympa då vi var tvungna att samarbeta och lösa olika klurigheter. Efter en god middag fick de som ville ge sig ut på älven i kanoter och spana efter bävrar i skymningen. Senare på kvällen satt alla framför brasan och sjöng, pratade och lärde känna varandra ännu mer.

Sista dagen var vi trötta i kropp och knopp efter en helt underbar resa där vi fått prova på mycket nya saker och kommit varandra närmare. Dagen bestod mestadels av bussåkande tillbaka hem till fina Grimslövs folkhögskola.//Emma Gunnarsson och Malin Johansson