Stipendiater 2013

överst från vänster:
Linneá Ekberg, Michelle Nagy, Ismail Zolufi och Arvid Käll
nederst från vänster:
Maria Nyström, Robert Tryggvason, Linus Holgersson och Matteus Eriksson Lindström

Stipendiet ur Bertil Lindhes fond som delas ut till deltagare som har visat stort intresse och engagemang i samhällsfrågor gick till:
Ismail Zolufi Allmän kurs Motion och idrott

Stipendiet ur Gertrud Stenows premiefond utdelas till deltagare för visat GOTT KAMRATSKAP och goda framsteg i studierna på kursen KHD.
I år tilldelas stipendiet: Maria Nyström, KHD

Stipendier ur Johannes och Anna Strandmarks premiefond utdelas till deltagare som har visat flit och framsteg i studierna. I år går stipendiet till två deltagare:
Linus Holgersson Allmän kurs Motion och Idrott
Michelle Nagy Allmän kurs Friskvård

Grimslövs folkhögskolas Elevförbunds stipendium delas ut till den eller de deltagare som:
 – aktivt bidragit till gemensamma aktiviteter vid skolan
 – bidragit till att skapa god folkhögskoleanda
 – visat ansvar och tagit initiativ

I år delas Elevförbundets stipendie mellan tre deltagare:
Linnéa Ekberg, KHD
Robert Tryggvason, Allmän kurs Kultur Kreativ media
Matteus Eriksson Lindström, Allmän kurs Kultur Kreativ media

Utdelning av priset som årets gourmet.
Årets Gourmet – en utmärkelse instiftat av Restaurang Grundtvig.
Gourmet kommer från franskans gourmet, är en person som lägger stor vikt vid god mat. (källa: wikipedia)
En person som är sakkunnig vad gäller mat; person som lägger stor vikt vid kvalitet och smak på mat (källa:wiktionary.org/wiki/gourmet)
Deltagaren som får priset ska inte bara vara en finsmakare utan också en trevlig och vänlig person som förgyller vår vardag.
En person som gör det till en fröjd att arbeta i Restaurang Grundtvig.
I år går priset till Arvid Käll, Turism

Priset som läsårets kulturglädjespridare går i år till till 3 personer för en fantastisk kulturglädjespridning och framförallt miljöarbete i framkanternas framkant.
Årets kulturglädjespridare är:
båtdesigntrion  Felix, Oscar  och Jens (tre  KHD-deltagare som nu designar och utvecklar den självförsörjande husbåten)

Stort grattis till alla!!!