Hitta till oss

Mitt i den småländska kulturbygden

Grimslövs folkhögskola ligger i en lummig parkatmosfär med både moderna och äldre byggnader, mitt i den småländska kulturbygden. I skolans närhet finns natursköna rekreationsområden med den fågelrika sjön Åsnen samt kanot- och vandringsleder. Det traditionsrika Huseby ligger på promenadavstånd och till Glasriket är det mindre än en timmes bilresa. Miljön inbjuder till lugn och harmoni, något som kan behövas under tuffa studieperioder. Till Grimslöv tar du dig enkelt med buss eller bil från Växjö, Alvesta eller Älmhult.

Avståndet till såväl Växjö som Alvesta är ca 2,5 mil. Karta och vägbeskrivning till Grimslövs folkhögskola finns på www.hitta.se.

Våra koordinater är: 56.7539° N, 14.5634° E

Omgivning

På Grimslövs folkhögskola anstränger vi oss för att göra din tid här så stressfri som möjligt. Till vår hjälp har vi Smålands kanske vackraste naturområden där du finner vandringsleder, sjöar som du kan fiska eller bada i och natur som inbjuder till äventyrsaktiviteter. Det är bara att välja.

Småland är ett av landets största och sjörikaste landskap. Inte långt ifrån skolan finner du flera kända utflyktsmål. Beger du dig en bit norrut kommer du till Smålands andra ”rike” – Möbelriket. Här möter du välkända formgivare hos Källemo och Bruno Mathsson Center i Värnamo. Väljer du att resa västerut finner du den småländska skaparglädjen bland kända hantverkare och konstnärer, som t.ex. målaren Sven Ljungberg i Ljungby. Går färden mot Älmhult så föreslår vi tur på islandshäst i den vackra Linnébygden.

Åker du österut har du mindre än en timmes bilresa till Glasriket. På de världsberömda glasbruken kan du se glasblåsarna skapa sina konstverk inne i hyttan. Varför inte prova själv? Och varför inte sedan avsluta dagen med den kulinariska traditionen ”hyttsill”?

Har du tid för en lite längre resa så köp gärna en polkagris i Gränna, lyssna på musiken i Hultsfred, vaska guld i Ädelfors, knacka på dörren till Emils snicker-boa, ta dig ett dopp vid Ölands strand eller låt dig fascineras av historien på Kalmar slott.