Välkommen till Restaurang Grundtvig

Vi som jobbar på restaurang Grundtvig heter Alex, Karin, Nettan och Micke. Vår målsättning är att servera mat av hög kvalitet med stor variation. Till både lunch och middag erbjuder vi alltid två alternativ, där en av rätterna är vegetarisk.

Restaurang Grundtvig är sedan flera år tillbaka Kravcertifierad och arbetet med att förbättra vårt utbud av ekologiska produkter samt att öka andelen närproducerade råvaror, pågår ständigt. I köket har vi också installerat en avfallskvarn, som förvandlar produktionssvinn och rester till biogas.

För dig som bor på Grimslövs folkhögskola ingår frukost, för- och eftermiddagsfika, lunch och middag måndag till torsdag, samt frukost och lunch på fredagar i din avgift. För dig, som inte bor på skolan (externatare), ingår för- och eftermiddagsfika samt lunch i avgiften.

Förutom mat och fika varje vardag arrangerar vi på restaurang Grundtvig också välkomstfesten, julbord och den stora avslutningsfesten samt middag vid samkväm.

Alexander Hohenthal
Restaurangchef

Veckans menyer

Lunch

Måndag

Huvudrätt: Nasi Goreng med kyckling

Vegetariskt: Nasi Goreng med vegobitar

Tisdag

Huvudrätt: Gryta på fisk och rotfrukter med aioli

Vegetariskt: Morot och potatis rösti med basilikasås

Onsdag

Huvudrätt: Gulaschsoppa med bröd och dessert

Vegetariskt: Gulaschsoppa med bröd och dessert

Torsdag

Huvudrätt: Köttfärslimpa med grönpeppar, gräddsås och potatis

Vegetariskt: Vegetarisk sheppardspie

Fredag

Huvudrätt: Pannbiff med lingon, gräddsås samt potatis puré

Vegetariskt: Zucchini och morotsbiffar med balsamsky

Middag

Måndag

Huvudrätt: Pastagratäng med bacon, ost och tomat

Vegetariskt: Pasta med svampsås

Tisdag

Huvudrätt: Stekt korv med salsa och råstekt potatis

Vegetariskt: Stekt vegokorv med salsa och potatis

Onsdag

Huvudrätt: Spenat pannkakor med fruktkeso

Vegetariskt: Spenat pannkakor med fruktkeso

Torsdag

Huvudrätt: Pasta med lax och spenat

Vegetariskt: Stora vitabönor i kryddig sås med spenat