Välkommen till Restaurang Grundtvig

Vi som jobbar på restaurang Grundtvig heter Alex, Karin, Nettan och Micke. Vår målsättning är att servera mat av hög kvalitet med stor variation. Till både lunch och middag erbjuder vi alltid två alternativ, där en av rätterna är vegetarisk.

Restaurang Grundtvig är sedan flera år tillbaka Kravcertifierad och arbetet med att förbättra vårt utbud av ekologiska produkter samt att öka andelen närproducerade råvaror, pågår ständigt. I köket har vi också installerat en avfallskvarn, som förvandlar produktionssvinn och rester till biogas.

För dig som bor på Grimslövs folkhögskola ingår frukost, för- och eftermiddagsfika, lunch och middag måndag till torsdag, samt frukost och lunch på fredagar i din avgift. För dig, som inte bor på skolan (externatare), ingår för- och eftermiddagsfika samt lunch i avgiften.

Förutom mat och fika varje vardag arrangerar vi på restaurang Grundtvig också välkomstfesten, julbord och den stora avslutningsfesten samt middag vid samkväm.

Alexander Hohenthal
Restaurangchef

Veckans menyer

Lunch

Måndag

Huvudrätt: Köttbullar med mos, gräddsås och lingon

Vegetariskt: Vegobullar med mos, gräddsås och lingon

Tisdag

Huvudrätt: Strimlad kycklingfilé i sötsursås med ris

Vegetariskt: Pestobakad rotselleri med rostad potatis

Onsdag

Huvudrätt: Pocherad sej med smörsås

Vegetariskt: Morotsbiffar med fetaost

Torsdag

Huvudrätt: Köttgryta med champinjoner och paprika samt potatis

Vegetariskt: Linslimpa med tomatsås

Fredag

Huvudrätt: Köttfärslimpa, sås smaksatt med stjärnanis med stekt potatis

Vegetariskt: Stekt portabello med kryddsmör och stekt potatis

Middag

Måndag

Huvudrätt: Panerad fiskfilé med hollandaise och potatis

Vegetariskt: Linsgryta på röda linser med grönsaksris

Tisdag

Huvudrätt: Korvstroganoff med ris

Vegetariskt: Ugnsbakad aubergine med couscous

Onsdag

Huvudrätt: Pasta carbonara med riven parmesan

Vegetariskt: Pasta med spenat och duo på tomat

Torsdag

Huvudrätt: Moussaka

Vegetariskt: Moussaka