Bergs & Forsguide - internationell yrkesutbildning (EGY)

Himalaya väntar på dig

Pulsen är hög, andningen tung. Vi är alla utmattade men vår vilja att nå toppen får oss att fortsätta. Visst finns det stunder då vi tvekat, velat vända och längtat hem till värmen och våra egna sängar, men ett uppmuntrande ord, en blick upp mot toppen och vi tar ännu ett steg. Trots adrenalinet som pumpas ut i kroppen får vi alla ett slags inre lugn utav bergen som omsluter oss. Vi har kunskapen vi behöver, starka ben och frisk luft i våra lungor, men framför allt har vi varandra.

Vi vandrar den smala och slingrande stigen upp för berget, över stenar och upp genom molnen innan vi tillslut når vårt mål, toppen på 5500 meter över havet. Vi blickar ut mot detta magnifika panorama som sträcker ut sig framför oss. Alla bubblar vi ut i skratt av ren fascination över Himalayas storhet.
En dag väl värd att minnas. En dag på jobbet!

  • 16 veckor. Tre inledande veckor på skolan som uppstart. Detta följs av sex veckor i bergen samt sex veckor på floden i Nepal. Slutligen genomförs en avslutande kursvecka på skolan.
  • 20 januari 2020. Utbildningen avslutas 8 maj 2020.
  • Öppen! Finns fortfarande ett antal platser kvar. Kursen är CSN berättigad och du har möjlighet att söka merkostnadslån för bl.a. resan och veckorna i Nepal.
  • 3 års gymnasieutbildning eller motsvarande.
  • 20/11, 21/11, 28/11, 5/12 alternativt löpande enligt överenskommelse!
  • Pellegrimslov@gmail.com

Kursplan

Grimslövs Folkhögskola har efter flera år av samarbete med Ram Silwal Adventure valt att tillsammans med Mountaineering Association of Nepal, Royal Beach Camp och Nepal Ministry of Tourism skapa en gedigen Internationell Bergs- och Forsguide utbildning i Nepal. Efter två introduktionsveckor på hemmaplan i Grimslöv startar det riktiga äventyret i Nepal, det idealiska klassrummet. Här finns flera av världens högsta toppar och utmanande forsar som lockar till sig människor från hela världen.Utbildningen omfattar tolv veckor i Nepal, där du tränas i de två olika momenten, bergsguide respektive forsguide. Bland annat får du kunskaper inom riskbedömning, gruppdynamik och ledarskap som varvas med många praktiska moment där du får testa på att vara både deltagare och ledare.

Läs mer

Innehållsrik och intensiv yrkesutbildning

Bergs – & forsguide kursinformation

Bakom utbildningen står Grimslövs Folkhögskola och Ram Silwal Adventures i samarbete med Royal Beach Camp och Nepal Ministry of Tourism. Kursen hålls på engelska och vi varvar teori med praktik för att du på bästa sätt ska förberedas inför en yrkesroll i branschen.

Läs mer

Resor, kost & logi med mera

Bergs- & forsguide praktiska förberedelser

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Läs mer

Oömma och tåliga friluftskläder

Bergs- & forsguide utrustningslista

Du behöver oömma och tåliga friluftskläder för att kunna genomföra utbildningen med veckorna i bergen respektive på floden. Utbildningen i Nepal inleds med bergsdelen där det är betydligt kallare än under flod delen och här brukar lager-på-lager-principen fungera bra . Under flod delen är klimatet betydligt varmare och du kommer att klara dig med kläder som passar under en svensk sommar.

Läs mer

Mer om Bergs & Forsguide

Annki Nilsson

Kursansvarig Turism. Lärare i turismkunskap

0470-76 37 00

Sociala medier

Facebook
Instagram

Vill du veta mer?

Har du frågor om våra utbildningar, kurser eller något annat som du inte hittar svar på? Bara fyll i namn och e-postadress så hör vi av oss!

Följ oss

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram