Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning (EGY)

Från Grimslöv till Afrika

Baobaträdens krokiga silhuett speglas tydligt på den torra marken i det vackra orangefärgade skenet. Den majestätiska giraffen sträcker sin långa hals mot trädkronorna och samsas på savannen med zebror, antiloper, lejon, flodhästar, hyenor och mycket mer. Den biologiska mångfalden som ger kraft åt allt levande är slående och du känner en otrolig tacksamhet när du skådar ut över de fantastiska vyerna från baksätet av jeepen.

Plötsligt, mitt i lugnet ser du henne. Lejonhonan tittar intensivt mot oss från ett par meter bort och tiden tycks stanna upp. Tystnaden är slående och du känner att pulsen stiger och att en svettdroppe långsamt träder fram i pannan Du har aldrig känt dig mer levande och fri än just här och nu – This is Africa!

  • 15 veckor. Tre inledande veckor på skolan som uppstart, därefter gemensam utbildning i Kenya, Tanzania och Uganda i fem veckor. Detta följs av ett projekt i Afrika eller Sverige på två till fem veckor. Utbildningen avslutas på Grimslövs Folkhögskola i en till två veckor.
  • 13 januari 2020. Utbildningen avslutas 24 april 2020.
  • Öppen! Finns fortfarande ett antal platser kvar! Kursen är CSN berättigad och du har möjlighet att söka merkostnadslån för bl.a. resan och veckorna i Afrika.
  • 3 års gymnasieutbildning eller motsvarande.
  • 20/11, 21/11, 28/11, 5/12 alternativt löpande enligt överenskommelse!
  • Annkigrimslov@gmail.com

Kursplan

Grimslövs folkhögskola har en lång tradition från att genomföra yrkesutbildningar inom turism- och resebranschen där friluftsliv och äventyrsturism har haft en framträdande plats. Sedan flera år tillbaka har skolan arbetat tillsammans med Safariresor, som arrangerat flera uppskattade studieresor för våra elever till både Kenya och Tanzania. Vi har nu valt att utveckla detta samarbete genom att tillsammans med Safariresor och College of African Wildlife Management Mweka skapa en gedigen Internationell Safari och Vildmarks utbildning i Afrika.

Läs mer

Innehållsrikt och intensivt

Safari & vildmark kursinformation

Vi vill ge deltagarna en innehållsrik och intensiv yrkesutbildning med hög kvalitet som ska ligga till grund för deras framtida arbete inom Safari och Vildmarksindustrin världen över.

Läs mer

Resor, kost & logi med mera

Safari & vildmark praktiska förberedelser

Grimslövs folkhögskola och Safariresor ombesörjer alla praktiska förberedelser inför kursdeltagandet. Du har möjlighet att söka CSN inklusive merkostnadslån för att finansiera din utbildning och du betalar för nedanstående kostnader. Skolan ordnar en genomförbar avbetalningsplan för dig som elev på kursen.

Läs mer

Mer om Safari & Vildmark

Annki Nilsson

Kursansvarig Turism. Lärare i turismkunskap

0470-76 37 00

Sociala medier

Facebook
Instagram

Följ oss

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram