Turism och Äventyr [EGY]

Med världen som klassrum

För dig som vill arbeta med turism och resor i Sverige eller utomlands erbjuder vi en innehållsrik och spännande yrkesutbildning. Under tre intensiva terminer kommer du att få goda kunskaper om turismbranschen och möjlighet att utveckla din kompetens inom service och ledarskap. Målet med utbildningen är att du ska bli väl förberedd inför din framtida yrkesroll.

  • 1,5 år. Första och andra terminen är förlagda på skolan, där vi gör flertalet resor kopplade mot de ämnen vi läser. Tredje terminen består av arbetsförlagd utbildning med distansstudier.
  • Augusti 2020
  • Öppnar till våren 2020, varmt välkomna att söka till nästa läsår! Kursen är CSN berättigad.
  • 3 år gymnasium eller motsvarande.
  • Datum presenteras under våren 2020 eller löpande enligt överenskommelse!
  • Annkigrimslov@gmail.com, Pellegrimslov@gmail.com

Kursplan

Få begrepp är så förknippade med positiva upplevelser som turism och resor. Det är därför inte förvånande att branschen växer över hela världen och det finns en uppsjö av roliga yrken att välja på. Är du nyfiken och utåtriktad samt tycker om att arbeta med människor passar vår turismlinje för dig. Självklart vill vi att du har ett genuint intresse för värdskap och upplevelser, samt viljan att satsa på din utbildning.

Läs mer

Praktik ger nya färdigheter

Skapa ett kontaktnät inom branschen

Du får två veckors arbetsplatsförlagd utbildning med praktik under den andra terminen och hela 15 veckor under den tredje.

Läs mer

Spännande arbete i turismbranschen

Bred kompetens

Med vår utbildning i bagaget får du en bred kompetens inom områdena turism, rekreation och service. Vi har ett gott rykte bland företagen inom turism- och resebranschen och efter examen brukar våra elever ha lätt att hitta intressanta arbeten.

Läs mer

Mer om Turism & Äventyr

Annki Nilsson

Kursansvarig Turism. Lärare i turismkunskap

0470-76 37 00

Sociala medier

Facebook
Instagram

Vill du veta mer?

Har du frågor om våra utbildningar, kurser eller något annat som du inte hittar svar på? Bara fyll i namn och e-postadress så hör vi av oss!

Följ oss

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram